הסכם ממון

מאמרים

הסכם ממון  

המודעות לחשיבות של הסכם ממון בקרב בני זוג עלתה באופן ניכר במרוצת השנים .
הסכם ממון הינו חוזה, הנערך בין בני זוג, אשר מטרתו להסדיר את חלוקת הרכוש בין הצדדים, במקרה של פרדה או גירושין מטרתו למנוע מאבק משפטי בעתיד, היה ובני הזוג יחליטו להיפרד.
הסכם הממון מעניק וודאות משפטית אך יש לו חשיבות נוספת אשר נוגעת גם לפן האישי .
כאשר ישנו פער כלכלי משמעותי בין בני הזוג, עולה החשש לאינטרס כספי והדבר יכול לפגוע באופן משמעותי במערכת היחסים של בני הזוג . 
חתימה על הסכם ממון מפיגה חששות אלו שהרי ההסכם קובע מבעוד מועד, כיצד יחולק הרכוש בין הצדדים היה וייפרדו בעתיד. הדבר מאפשר לבני הזוג לנהל קשר אוהב ובריא, ללא חשש מאינטרסים כלכליים של מי מהצדדים.

הסכם ממון לאחר נישואין

לרבים יש נטייה לחשוב כי עריכת הסכם ממון חייבת להתבצע לפני החתונה- טעות !.
בני זוג המעוניינים לחתום על הסכם ממון, יכולים לעשות זאת בכל שלב של הקשר, לפני או אחרי הנישואין. 
יתרה מזאת, גם בני זוג ידועים בציבור, אשר אינם מתכננים להינשא, יכולים לערוך הסכם ממון ולהסדיר את העניינים הרוכשים והפיננסים בחוזה מסודר.

נפקות משפטית !

חשוב לדעת , כי הסכם ממון טעון אישור, על מנת שיהיה לו תוקף משפטי.
 כאשר בני הזוג חתמו על הסכם ממון לפני הנישואין, הם יכולים לפנות לנוטריון וכן לבית המשפט לענייני משפחה או ביה"ד הרבני לשם אישור ההסכם. 
אולם, כאשר ההסכם נחתם לאחר הנישואין, חייבים בני הזוג לפנות לערכאה שיפוטית לשם קבלת אישור ותוקף להסכם.
חשוב מאוד להדגיש כי, יש צורך בקבלת אישורה של ערכאה משפטית, מטרתה לוודא את גמירות הדעת של בני הזוג לגבי ההסכם ולמנוע מצב שבו אחד הצדדים חתם על ההסכם שלא מרצון חופשי. ככלל, לשם אישור ההסכם, שני בני הזוג צריכים להופיע בבית המשפט.

פנייה לעורך דין
עריכת הסכם ממון מעניקה לבני הזוג יציבות משפטית ושקט נפשי. 
משחתמו הצדדים על ההסכם וקבלו תוקף משפטי הם אינם צריכים לחשוש לעתידם הכלכלי והם יודעים כי במקרה של פרידה, לא ייווצר ביניהם סכסוך על רקע כספי. 
בכדי שההסכם יגשים את המטרת הללו, חייבים בני הזוג לפנות לעורך דין מומחה, אשר יערוך וינסח עבורם את ההסכם באופן מקיף ויסודי בכל הקשור רכוש אשר צברו בני הזוג עד מועד עריכת ההסכם והן לרכוש העתידי .


Share by: